Könyvajánló: Masszőr kézikönyv - avagy hogyan ne égjünk ki 3 év alatt

Sziklai Csaba könyvéből, a Masszőr kézikönyvből megtudhatjuk, mennyi mindenre nem gondol az ember a masszőr szakmával kapcsolatban. Kilenc évvel ezelőtt az író rendkívül fiatalon vágott bele a vállalkozások világába a Sziklai masszázs megalapításával. Ennek során rengeteg kérdésbe és akadályba ütközött, amit mind magának kellett megválaszolnia. Többek között ebből az élményéből született meg benne az az elképzelés, hogy segítse kollégái karrierjét a saját tudása és tapasztalata által. Ám nem elégedett meg ezzel önmagában. A könyv készítése során számos masszőrrel, oktatóval, orvossal, gyógytornásszal, pszichológussal és aromaterapeutával is konzultált.

Csaba felismerte azt is, hogy egy masszőr karrierje során rengeteg olyan probléma merül fel, amire a tanulmányai alatt senki sem hívta fel a figyelmét. A kérdezőre pedig sokszor végtelen, unalmas órák várnak az interneten, homályos, ellentmondásokat felsorakoztató eszmecserékkel.

A masszőr kézikönyv az első magyar nyelvű, hiánypótló alkotás (leendő, vagy már a szakmában dolgozó) masszőröknek, amely azt taglalja, hogyan könnyítheted meg saját magad számára a vállalkozói létet, hogyan leszel képes egy optimális környezetet biztosítani a vendégeid részére, hogyan használd a marketing erejét, hogyan maradj a szakmában hosszútávon, hogyan ne égj ki, valamint milyen társismereteket érdemes elsajátítanod még a masszázsfogások mellé.

Szóval kinek való ez a könyv? Minden olyan embernek, aki sikeres masszőr karrierről álmodik, legyen akár még tanuló, akár vén motoros. A sorokat olvasva az előbb említett kérdéseken túl megtudhatod, milyen irányzatok vannak a szakmán belül, hogyan érdemes tanfolyamokat választani. Miben rejlik a stabil tudás? Mire érdemes figyelmet fordítani a saját tested és lelked kapcsán? Milyen szakmán kívül eső tudásokra lesz szükséged? Hogyan kommunikáljunk helyesen a vendégekkel? Melyek egy jó szalon ismérvei? Mit tehetsz az ellen, hogy kisebb eséllyel érjen szexuális bántalmazás a munkád kapcsán? Ilyen és még számos hasonló kérdésére is számíthatsz közvetlen, barátságos és könnyen érthető formában. Mintha csak veled szemben ülne az író, egy kellemes, könnyed társalgás keretében.

A KÖNYVRŐL MONDTÁK …

 

Rendkívül aprólékos, egyszerűen minden részletre kitérő könyv azoknak, akik épp masszőrpályájuk elején járnak és nem tudják, hogyan vágjanak bele, továbbá minden gyakorló terapeutának ajánlom, hiszen egészen biztos, hogy minden praxison van még bőven mit csiszolni, amit végül a páciens életminősége köszön meg.

Quastné Rigó Katalin - Molekuláris biológus, mozgásterapeuta

 

Ha szeretnél a masszázs igazi művésze lenni, ismerd meg, merülj el benne, csináld szívből, s valódi művész leszel! Pont olyan, mint amilyen ennek a remek szakkönyvnek a szerzője. Egy olyan alkotást tart a kezében az olvasó, melyet bátran ajánlok minden masszőr kollégának, kezdőknek, haladóknak egyaránt. Feltárja és megválaszolja mindazon kérdéseket, melyek jelen vannak mindennapjainkban, s alapját képzik eme csodálatos hivatásnak.

Vendégfogadás, kommunikáció, fektetés, takarás, …sorolhatnánk. Ugye milyen egyszerűnek tűnnek ezek a mindennapi rituálék, sokszor már automatikusak is. De valóban mindig odafigyelünk ezekre a fontos, s a bizalom kiépülését jelentősen segítő tevékenységekre? Olvasd el a könyvet, s mindenre megkapod a választ! A jól strukturált, gyakorlatcentrikus tankönyv csupa olyan gyakorlati ismeretet tartalmaz, melyet minden fizioterápiával és mozgásterápiával foglalkozó szakembernek ismerni kell. A sikeres produktum egyben hiánypótló is, hiszen a téma ezen aspektusából eddig még nem került elemzésre.

A tananyagtartalom jól szerkesztett, könnyen érthető, nagyon jó tanulási és olvasási anyag is egyben. A szerző munkásságában mindvégig érződik a hivatás iránti elkötelezettség, a szakértelem és a másik emberrel szembeni tisztelet. Munkája elismerést és köszönetet érdemel, mindazokért az élményekért, tudásért, melyekre az olvasó a könyv olvasása és tanulása közben szert tehet. Jómagam is köszönöm, hogy elolvashattam, s véleményezhettem ezt a művet.

Lengyel Tamás - Egészségügyi szaktanár, természetgyógyász akupresszőr, gyógy- és sportmasszőr

 

Mátis Iván

Szerző:
Mátis Iván
www.fabulo.hu