A Fabulo ott segít, ahol szükség van rá

A vállalati társadalmi felelősségvállalásnak manapság minden modern társadalom vállalati kultúrájának részét kell képeznie. Aki ismeri a Fabulót, tudja, hogy a segítségnyújtás egy fajtása sem idegen számunkra. Tudta, hogy a webshopunkban történő minden egyes vásárlással több olyan nonprofit szervezetet is támogat, amelyeket kiválasztottunk és úgy döntöttünk, hogy segítő kezet nyújtunk nekik?

Nem vagyunk közömbösek az emberek sorsa, a sors viszontagságai vagy a környezet iránt, ezért nem csak a proszociális tevékenységekben veszünk részt folyamatosan, segítvén a rászorulókat. Úgy döntöttünk, hogy röviden bemutatjuk Önnek azokat a szervezeteket, amelyeket évek óta rendszeresen támogatunk, illetve anyagilag (például az Ön vásárlásának köszönhetően is a Fabulón) vagy nem anyagilag támogattunk. Az egyszeri hozzájárulás és a különféle előnyös projektek támogatása sem idegen számunkra.

Segítség Ukrajnának

A jelenlegi nehéz időkben és szomszédunk, Ukrajna helyzetében természetesnek tartottuk, hogy bekapcsolódjunk a segítségnyújtásba. Nem tudtuk tétlenül nézni a határainkon túl élők problémáit, ezért úgy gondoljuk, hogy anyagi és tárgyi segítséggel legalább részben segítettük az érintett területek lakosságát. A lehetőségekhez mérten segítettünk - az anyagi szükségletek szervezett gyűjtésétől kezdve a raktárhelyiségekig vagy az élelmiszer-anyag szállításáig.

Közvetlen támogatás formájában Ön is segíthet anyagilag: https://adomanyozz.hu/program/ukrajna

Nem tudtuk tétlenül nézni a határainkon túl élők problémáit, ezért úgy gondoljuk, hogy anyagi és tárgyi segítséggel legalább részben segítettük az érintett területek lakosságát.

Piros Orr Bohócdoktorok

A szervezet 2004 óta működik, humorral és bohócművészettel támogatja a gyermekgyógyászati betegek mentális jólétét, ezzel is segítve egészségi állapotuk javulását, megszabadítva a fiatal betegeket a kezeléssel és az ismeretlen környezettel járó félelemtől és feszültségtől. A bohócdoktorok emellett segítenek az időseknek is memóriájuk, képzelőerejük, szellemi és fizikai jólétük, valamint általános életörömük „felpezsdítésében”. A 60 hivatásos bohócdoktorból álló, speciálisan képzett személyzet rendszeresen ellátogat Magyarország szinte minden kórházának gyermekosztályára és 31 idősek otthonába. 

Közvetlen támogatás formájában Ön is segíthet anyagilag: https://adomany.pirosorr.hu/

Magna

A 2001-ben alapított szervezet nemzetközi segítséget nyújt a rászoruló gyermekeknek és családjaiknak, beleértve a természeti katasztrófák, háborúk és konfliktusok áldozatait. A Magna a terepen nyújt segítséget az orvosoknak, az egészségügyi dolgozóknak, a technikusoknak és más szakembereknek, akik humanitárius segítséget biztosítanak, és segítenek a gyermekek és családjaik kezelésében. Kezdetektől fogva orvosi segítséget is nyújt a katasztrófák áldozatainak világszerte, a MAGNA kórházaknak köszönhetően pedig egészségügyi ellátást, gyógyszereket és élelmiszert biztosít a családoknak és gyermekeknek. 

Közvetlen támogatás formájában Ön is segíthet anyagilag: https:/https://www.magna.org/en/

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének küldetése 1981-es megalakulása óta elsősorban a csökkent mozgásképességű személyek segítésére, támogatására és a részükre történő tevékenységszervezésre koncentrál, különféle és specifikus kulturális, társadalmi vagy érdeklődési szempontok alapján. A tevékenységek a fogyatékkal élők speciális szükségleteinek kielégítéséhez, valamint rehabilitációjukhoz, szociális biztonságukhoz, továbbá önálló életvitelükhöz és önmegvalósításukhoz kapcsolódnak. 

Közvetlen támogatás formájában Ön is segíthet anyagilag: https://https://mcsme.hu/

Apró Örömök Családi Klub

Az Apró Örömök Családi Klub 2013 óta működik, lelkes anyukák a szülők és gyerekek közösségét összefogó ötletének köszönhetően. A szervezet fő célja, hogy segítse az édesanyákat a gyermekgondozásban és a szülői nevelésben, valamint a tapasztalatok átadásában, cseréjében, a gyermekek kortársakhoz való hozzászoktatásában, kommunikációs és szociális készségeik fejlesztésében. A klub az Ózdi Városi Könyvtár helyiségeiben működik, így a tevékenységek célkitűzései felölelik a meséket és azok felolvasását is, de a klub a gyerekek motorikus és mozgási oldalának fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet.  

Közvetlen támogatás formájában Ön is segíthet anyagilag: https://https://vkozd.hu/apro-oromok-csaladi-klub/

DunaVit (Dunamenti Tájvédelmi Társulat)

Mivel nem vagyunk közömbösek a minket körülvevő környezet iránt, egy szervezettel együttműködve támogatjuk a Csallóköz és környéke környezetének védelmét. E szervezet célja továbbá a természeti környezet fejlesztése, revitalizálása, a növény- és állatvilág védelme, és nem utolsósorban az ökológiai szemlélet és az ökoturizmus támogatása,a Csallóköz és térsége kulturális értékeinek oktatása és fejlesztése. Nemrég például 65 fa elültetését támogattuk.

Közvetlen támogatás formájában Ön is segíthet anyagilag: :  www.dunavit.sk

Hogyan segíthet?

  • Ha tőlünk vásárol, automatikusan támogatja a nonprofit szervezeteket, mivel az összeg egy részét mindig kiválasztott nonprofit szervezeteknek ajánljuk fel
  • Támogassa anyagilag online vagy offline közvetlenül a kiválasztott szervezetet, az Ön preferenciái szerint
  • Az alapvető szükségleti cikkeket közvetlenül vásárolja meg
  • Anyagi segítségnyújtással járuljon hozzá a már megszervezett gyűjtésekhez
  • Szervezzen gyűjtést Ön is
  • Váljon önkéntessé, áldozza az idejét

 

A segítségnyújtás természete a szervezet jellegétől és céljaitól függ, fontos megtenni az első lépést. A jót folyamatosan tenni és terjeszteni kell, ezért mi, a Fabulónál hiszünk abban, hogy csekélységünkkel mindannyian bármilyen formában segítő kezet nyújthatunk. Ezért örömmel fogadjuk, ha Ön is csatlakozik. ❤