Termékteszt: A pilates soft ball gimnasztikai labda használata és előnyei

Sokan a bonyolult és drága eszközöktől várják az egészségük megváltó csodáit, pedig ezt most is az egyszerűek között kell keresnünk. Kicsik és nagyok, sportolók és gyógytornát végzők nagy kedvence lehet ez a sokoldalúan használható mindennapos sportalkalmatosság. A soft ball gimnasztikai labda a gyógytornász munkám nélkülözhetetlen rehabilitációs eszköze lett - előszeretettel ajánlom változatos felhasználása miatt.

A kicsomagolást követően máris a tüdőkapacitásunkat tesztelhetjük vele: helyezzük a mellékelt szívószálat a szelep közepébe, és néhány könnyed fújással adjuk meg a kívánt feszességet. A zárást biztosító dugóval utólag is szabályozható a labda keménysége vagy használat után le is ereszthető: így válik akár hordozhatóvá, vagy esetleg kis helyen is tárolhatjuk.

A csomagoláson található QR kódot leolvasva a gyártó által készített és ajánlott általános gyakorlatokat tudjuk megnézni a mobilunkon. A bemutatott videóanyag hatékony és egyszerű - kis gyakorlással szinte bármelyik elvégezhető korosztálytól függetlenül. Azért itt is igaz, figyelnünk kell magunkat, és mindig csak a fájdalomhatárig kell végezni a gyakorlatokat.

A soft ball elnevezés tökéletesen kifejezi az eszköz funkciójának lényegét, hiszen anyaga puha tapintású és könnyen tapadó, ami stabil kézben tartást tesz lehetővé és csúszásmentességet biztosít a gyakorlatok kivitelezésénél.

A következőkben nézzük meg, miért érdemes beszerezni otthonra ebből a kedvező áru termékből minimum egyet!

  • A labda mint instabil felület kiváló lehetőséget nyújt az egyensúly (balance) gyakorlatokhoz, arra készteti az adott mozgásban résztvevő izomcsoportot, hogy összetartó erővel működjenek együtt. Azaz hatékonyan fejleszthető általa az ízületünk stabilitása. 
  • Segítséget ad olyan gyakorlatoknál, amikor az izompumpával szeretnénk tonizálni az izmokat, a nyirokkeringést és a vérkeringést
  • A műtét utáni rehabilitáció elengedhetetlen kelléke lehet akkor, ha ízületi fájdalom esetén alátámasztással szeretnénk segíti az adott gyakorlat közben végzett mozgás kivitelezését. Segítővel minden könnyebb! 
  • Koordinációs, koncentráló és ügyességi feladatoknál szintén az egyik legjobb választás, hiszen pehelysúlya, tapadása, lágysága miatt könnyű és stabil megtartást várhatunk tőle. 
  • Idősebb pácienseknél az előírt mozgásprogram üdítő része lehet - már csupán egyszerű dobálása révén is mosolyra fakaszt, javítja a hangulatot. Ha elgurul nincsenek veszélyben a törékeny tárgyak, pattogása halk.
  • A fiatalabbak testtartást javító gyakorlataiknál kreatívan építhetik be a feladatok közé - a játék elengedhetetlen része a mozgásnak.
  • Puhasága, légies könnyedsége ellenére igen nagy súlyt vagy nyomást képes elviselni. Szinte hihetetlen, hogy a teherbírása 155 kg.

 

Torna, jóga vagy pilates gyakorlatok egyik nélkülözhetetlen kiegészítő eszköze lehet. Több éve már rendszeresen használom.

Mindannapi torna - Avatar

Szerző:
Vörös Vera, gyógytornász és mozgásterapeuta
mindennapitorna.hu