A masszázságy megfelelő ápolása, avagy tippek a rendeltetésszerű használathoz

A masszázságy a masszőrök legfontosabb és leghűségesebb társa a mindennapokban. És emellett még ez az egyetlen olyan masszázskellék, amivel az ügyfelek, a vendégek is biztosan "kapcsolatba" kerülnek a kezelés során. Így nem csoda, hogy a masszázságy olyan kincs, amire jobb, ha vigyázunk.

Mivel a fenntarthatóság megvalósítása a FABULO egyik fő küldetése, szeretnénk, hogy a FABULO webáruházban vásárolt masszázságyatokat sokáig tudnátok használni, de emellett még szép és igényes is maradjon a felülete: ne repedjen meg vagy száradjon ki a kárpit, és ne fakuljon ki a színe. Számunkra is lényeges, hogy a nálunk vásárolt masszázságyatok időtálló legyen, és hogy sok-sok évig tudjátok segíteni ügyfeleiteket fájdalmuk enyhítésében.

Összegyűjtöttünk pár használható tippet számotokra azzal kapcsolatban, hogyan tudjátok megőrizni a masszázságyatok állapotát, hogyan javasolt tisztítani, ápolni és vigyázni az ágyra, vagyis mi a rendeltetésszerű használat titka?

A masszázságy megfelelő elhelyezése, tárolása

Első elengedhetetlen mozzanat a masszázságy elhelyezése a szalon, helyiségen belül. Az a legideálisabb, ha a masszázságyat száraz, szobahőmérsékletű helyen tartjátok/tároljátok, valamint véditek a fagytól és a tartós napfénytől.

Nagyon figyeljetek arra, hogy ne rakjátok a masszázságyat elektromos fűtőberendezés(ek) közelébe, mert ez nagyon károsíthatja az ágyat, és emellé még veszélyes is lehet egy ilyen közel elhelyezett berendezés.

Ugyanilyen fontos még elkerülni a magas páratartalmat és az erős UV-sugárzást.

A masszázságy kárpitjának ápolása: napi- és mélytisztítás

A masszázságy megfelelő ápolásának középpontjában a masszázságy tisztítása áll: ez az a tevékenység, ami legjobban "igénybe veszi" az ágy felületét, kárpitját. De mielőtt még belemerülnénk a megfelelő tisztítás mikéntjébe, álljunk meg a kárpit védelmének kérdésénél.

A kárpitot úgy tudjátok a legjobban megkímélni, ha gumis lepedőt húztok rá, ami egyfajta védőréteggé válik így, hiszen erre rájön még majd a masszázslepedő, amit minden vendég után ki tudtok cserélni. Webáruházunkban többféle gumis- (frottír és pamut alapanyagú) és sima lepedőből (mosható textil lepedők) is válogathattok kedvetekre, szín és méret szerint. Van a kínálatunkban eldobható lepedő is, de ezt inkább azoknak a masszőröknek ajánljuk, akiknek nem forog, izeg-mozog a vendége.

Javasoljuk, hogy a használat idején kívül ne takarjátok le a masszázságyat, hogy a kárpit "lélegezni" tudjon.

A masszázságy felületének tisztítását naponta (vagy a masszázs típusától függően akár minden vendég után) végezzétek el, mégpedig enyhe, kárpitra alkalmas tisztítószerrel. Erre a célra kiváló tisztítótermék a Dentasept SH Pro. Így megóvjátok a masszázságyatokat a baktériumoktól, az olajfoltoktól és az egyéb szennyeződésektől, amelyek repedéseket és maradandó elszíneződést okozhatnak. Arra is figyeljetek, hogy tisztítás után mindig szárítsátok meg az ágy teljes felületét.

Hetente egyszer egy-egy "mélytisztítás" is jól fog esni a masszázságyatoknak. Ilyenkor nemcsak a felületet, a kárpitot, hanem az ágy lábait is meg tudjátok kellően tisztítani, és közben leellenőrizni a teljes szerkezetet.

FONTOS! A kárpit állagának megőrzése érdekében, ne használjatok alkohol vagy citrus tartalmú tisztító- vagy fertőtlenítő szereket, mert ezek károsítják a masszázságy felületét, ami gyors elszíneződéshez, repedéshez vezet majd.

Ha házi tisztítószerben gondolkodtok, akkor keverjetek össze kis mennyiségű antibakteriális szappant és vizet egy szórófejes flakonba, majd nedves ruhával vigyétek fel a masszázságyra, ezután pedig töröljétek szárazra a kárpitot.

Masszázslepedő és törülköző mosása hatékonyan

Ha már ajánlottuk nektek a masszázslepedő használatát, nem mehetünk el a lepedők és törülközők mosása kérdéskör mellett sem, mert ez szinte mindenkit foglalkoztat, aki masszázsolajat használ. A kérdés, hogyan ne maradjon foltos a lepedő, törülköző mindenkit lázba hoz.

Van aki a 60 vagy 90 fokos mosásra és a szárítógépre esküszik, míg mások mosogatótablettát vagy mosogatószert használnak a mosószer mellé, de olyan is van, aki inkább profi mosodába hordja a lepedőket, törülközőket.

Mivel igyekszünk minden felmerülő igényt, kérést kielégíteni, a lepedők és törölközők mosására is kínálunk megoldást, a Topwash univerzális mosógél formájában, aminek több előnye is van: pl. bármilyen típusú mosógépben használható; megbízhatóan megbirkózik az összes szennyeződéssel és folttal; nem tartalmaz fehérítőszert, ezért védi a színeket a kifakulástól. És még gazdaságos is, mert a hagyományos mosószerekhez képest elég csak fél adag gélt használnotok belőle.

Reméljük, hogy hasznosnak és főleg használhatónak találtátok ezeket a tippeket! És ha betartjátok őket, akkor sokáig élvezhetitek még a masszázságyatok kényelmét.

fabulo_profil_250_3

Szerző:
a FABULO csapata
www.fabulo.hu