Ayurvédikus elvonulás Sri Lankán - egy életre szóló gyógyulás

1. hét - Mélységek, szeretetélmények

Amióta Sri Lankára jöttem gyógyulni és tisztulni, azóta felborult mindenem. Elmebajosnak érzem magam, megborult az elmém…fura gondolataim vannak. Kapom a masszázsokat, kapom a jobbnál jobb ételeket. Minden nap úszom. Törődnek velem. Ez jó. Különleges érzés, hiszen otthon én figyelek mindenre, és én szoktam mindenkivel törődni. Jógázom, és tisztán étkezem. Betartom az előírtakat, megiszom a reggeli meleg ghi olajat, sokat iszom. Minden ajánlást betartok! Mégis olyan érzékeny vagyok! Szorít, feszít belül minden. Ez lenne a gyógyulás? Egy hete megállás nélkül sírok. Hát mi történik?

A nagyon bölcs és mosolygós idős doktornő nagyon kedvesen ajánlja, hogy sétáljak, mert a séta gyógyít. Nah, persze. Dehát végülis időm van, mit tehetnék. Sétálok. Itt a medence, itt a napsütés. Van idő. Sétálok. Egyszer csak észreveszek valamit. A virághordó fiú mosolyog. Nem beszél, de nagy odafigyeléssel gyűjti a virágokat, és varázsol. Még mindig mosolyog. Élő mandalákat, vízen úszó festményi szépségű, szemet gyönyörködtetőt alkot. Csak nézem. Azon tűnődöm, hogy ezt a jelentéktelennek tűnő dolgot, hogyan lehet ennyi sok törődéssel és odafigyeléssel csinálni. Élvezet nézni őt. Aztán egyik nap, amikor morcosan, a tisztulásom 6. napján erőtlenül és válaszok hiányával küzdve szenvedek a fejemben lévő káosztól és a testi tünetektől, kopogtatnak. Éppen nincs kedvem senkivel sem találkozni, hiszen óriási önsajnálattal vagyok elfoglalva. Újra kopogtatnak. Mély levegő…oké, jövök. S ott áll a virágos fiú. Jött virágot öntözni. Hát beengedem. Végülis ez a dolga. Locsolgasson csak. Egyszer csak szólít. Mosolyog. Kezében szorongat valamit. Nem értem. Újra szólít. Közelít a hálószobám felé. Belül forrongok, hogy lehet, hogy ilyen szemtelen? Mély levegő, nem akarhat rosszat. Oké, jövök. S egy szál apró virágot nyújt át nekem. Megköszönöm. Elmegy. Megkönnyebbülök. Tényleg varázsol. Már én is mosolygok.

Elmélázom.

Elkezdek hinni, és bízni. Újra. Engedem az életet beáramolni. Hiszen minek ellenkezzek már? S elkezdődik egy életre szóló gyógyulás.

S ekkor megértem. Igen. A belül szorító érzés, a sok sírás a gyógyulás első fázisa. Mélyről jönnek fel a dolgok, régi sebek tépődnek fel, és tisztulnak ki. Jaaa, hogy a detox és a tiszta ayurvedikus ételek és napi kezelések nemcsak testileg hatnak? Elkezdem megérteni. Pedig szentül meg voltam róla győződve, hogy eljövök, s helyreállítom az emésztésem. Végülis helyreállítottam. De nemcsak az emésztésem lett jobb. Hatalmas gyógyulások, igazi szeretetélmények gyógyították a lelkem. Megtanultam, ha mérges vagyok a világra, csak magamat mérgezem. Akkor meg minek detoxolok? Minek diétázok? Minek a sok méregtelenítés? S ekkor minden jógás tanítást elkezdek felhasználni. Aktívan. Belégzés SAT. Kilégzés NAM. Oké, még van egy hetem. Akkor megígérem, hogy innentől nem mérgezem magam többé. A jelenben vagyok. Döntök. S nem csinálok a gondolataimmal még több gondot. Gyógyulni jöttem. Ahhoz pedig csak én kellek.

2. hét - Emelkedés, gyógyulás

Úszok. Sétálok. Egyre többet mosolygok. Lélegzem. Túl vagyok többféle (nagyon izgalmas) tisztító procedúrán belsőleg és külsőleg, azaz testi-fizikai és szellemi-lelki szinten is. Éhes vagyok. Eszem. Élvezem a csodás ízeket. Élvezem a csodás szelet, a napsütést. Jógázom. Korán kelek. Egyszercsak újra ragyogok, és minden sejtem él és gyógyul. Vibrálóan aktív, belül mégis nyugodt vagyok. Sejtszinten újulok, és ezt nehéz szavakba önteni. Egyre többet mantrázom és kundalini jógázom. Megszűnik a fáradt fásultság, a szürke lehúzó erő. Emelkedem. Ébred a kundalini, tele vagyok életerővel. Lenyugszik az idegrendszerem.

Azaz már nincs stressz, s lépésről lépésre vagyok őszintébb önmagamhoz. Figyelem a jelent, s ahogy megtanulok nem a múlton rágódni és a jövőtől félni, egyre több energiám szabadul fel, s én kicsattanok ettől az eddig nem ismert újult energiától.

Imádom Sri Lankát. Imádom ezt a gyógyulást. Tényleg hatalmas a gyógyító ereje. Csodásak az ayurvedikus ételek (szinte mindegyiket felsorolhatnám kedvencemként), különlegesek a masszázsok (oh igen, és van wish day - amikor kedvedre azt kívánhatsz, amit csak szeretnél). Oh, és igen! Hát persze! Nem utolsó sorban van a JÓGA. A jóga is máshogy hat. Megérzem azt a jógát, amely túl mutat a pózokon. Mert a jóga nem a pózok kivitelezése, nem "csak" ászanázás. A jóga egy csodás tudomány, amely a mozgáson, a légzőgyakorlatokon, a koncentráción, a mantrák használatán keresztül hat ránk, és stimulál minket, de leginkább a belső elválasztású mirigyeinket. Egyre magasabb a rezgésszintem, egyre finomabb energetikai szinten vagyok képes észlelni dolgokat.

Tehát a fent felsorolt összes kis mozaik együttesen fejti ki a hatását. Az ayurvéda, a kundalini jóga, a sok mosoly, a törődés és a naam (a hang gyógyító ereje). A gyógyulás több szinten működik. Érdekes. Eddig soha nem tapasztalt megkönnyebbülés, öröm és hála ami körüljár. A szívem sem kemény többé már. A testem él. Végre élek. Igazán. Emelkedetten. Teher és megfelelési kényszer nélkül.

Szeretem Sri Lankát.

Szabina_Blog-Profilkep_1_200

Szerző:
Vércse Szabina
jóga oktató
SabiYoga