Erősítő torna (dinamikus)

Következzék a folytatása az előző statikus erősítő tornának: a dinamikus verzió. Ennél a tornánál biztosan érezni fogod, hogy 10 perc testmozgás mennyire hatékony tud lenni. :)

Erősítő torna (dinamikus) - Napi minimum (10 perc)


A dinamikus erősítés lendületesebb kivitelezést igényel. Érezhetően megnövekszik a légzés- és a pulzusszám, valamint felgyorsul a keringés is - megedzük a szívet, növeljük az állóképességet. Ennél a gyakorlatsornál is aranyszabály, hogy fokozatosan növeljük a terhelésünket. Ha kezdetben úgy érzed, hogy nem bírod a tempót a nehezebb részeknél, ott mozogjunk együtt lazítással.

A kor előrehaladtával lelassul a mozgásunk, ami egy természetes folyamat. Ez egy olyan helyzet, amikor testünkkel nem tudjuk azonnal követni a fejben kigondolt folyamatokat. Lehet, hogy szeretnénk sietni vagy akár szaladni, hogy elérjük a buszt… De vajon mindig képesek vagyunk erre, vagy legyintve lemondunk róla?

A válasz biztosan megszületett benned, és igazad van. Soha nem késő elkezdeni, tenni valamit az egészségünkért! Legfontosabb célunk, hogy kitágítsuk saját határainkat - mert mert önmagunk legyőzése a legnagyobb győzelem!

A #Napiminimum sorozat tornáit igényünk és erőnlétünk szerint válogathatjuk a hét minden egyes napján - avagy a változatosság gyönyörködtet!

Ha eddig egy-egy tornára kondicionáltad magad, itt az ideje továbblépni - állítsd magad új kihívások elé, lépj a következő fokozatra. A szervezetet bizony finoman sokkolni kell. Váltogassuk rendszeresen kedvenc tornáinkat, és/vagy állítsunk össze belőlük egy saját lejátszási listát is. Ez utóbbihoz technikai segítséget találtok a Youtube oldalán.

Találkozzunk minél gyakrabban, akár mindennap!

Mindannapi torna - Avatar

Szerző:
Vörös Vera, gyógytornász és mozgásterapeuta
mindennapitorna.hu