Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy 2024.05.10-én technikai okok miatt a 9:00 után beérkező megrendelések hétfőn, azaz 2024.05.13-án kerülnek feldolgozásra. Köszönjük a megértésüket!

Hogyan fokozható a vendég masszázsélménye?

Ebben a cikkünkben Eva Kupilíková, masszőr többéves szakmai tapasztalata alapján ad számotokra néhány praktikus tanácsot, amit masszőr munkátok, pályafutásotok során kamatoztathattok majd.

Árazás kérdése

Talán a szolgáltatásunk beárazása az egyik legfogasabb kérdés, ami szinte minden masszőrt foglalkoztat. Biztosan sokan vívódtunk már azon, hogyan határozzuk meg árainkat. Hogyan szabhatom meg az árat, amit megérdemlek, és mennyit is érdemlek valójában? Hogyan húzzam meg a képzeletbeli határvonalat a tudásomat tükröző érték és aközött, amit az ügyfelek még hajlandóak megfizetni?

Kezdetben érdemes körülnézni a környékünkön található masszőrök árai között, és nem szabad a környéken előforduló ár alá menni. Ha alacsonyabb árat szabnál meg, akkor vendégeid elsősorban emiatt keresnének fel, nem pedig az egyediséged miatt. Minden bizonnyal megnőne azok aránya is, akik végül nem mennének el a masszázsra, és így az értékes időd is kárba veszne. Sajnos ez a helyzet.
Olyan ügyfelekre van szükséged, akik elmennek a kezelésekre, és értékelik a munkádat. Ebben az esetben te is jobban értékeled majd a vendégeidet. Ez egy olyan kölcsönös összefonódás, ahol a masszőr alázata az elsődleges. Ugyanakkor a vendégnek jobban kell akarnia a kezelést, mint neked. Mivel, ha ő nem jut el hozzád, akkor az alázatod hiábavaló.

Masszázsélmény, de hogyan?

Nem térnék itt ki részletesen a gyakorlás és a megkönnyebbülést nyújtó speciális érintések fontosságára. Olykor a légkör, a nyugalom és a lassú mozdulatok máris hozzájárulnak az ellazuláshoz. Ebben a cikkben inkább arra összpontosítok, hogyan lehetséges tovább fokozni a vendég masszázsélményét? Ha esetleg megemeled az áraidat, ő abban az esetben is úgy érezze, hogy ez a masszázs minden pénzt megért.
Hogyan segíthetünk vendégeinknek, hogy kipihenten, felszabadultan és feltöltődve távozzanak tőlünk?

  • Minden a kellemes fogadtatással kezdődik, amikor kézfogással köszöntöd a vendéget és érdeklődést tanúsítasz iránta. Időnként így bizonyosodom meg arról, hogy helyesen ejtem-e ki a vendég nevét, és hogy valóban ő az-e, akire számítottam.

  • További pozitívum a lassú és barátságos hanglejtésed, amely pihenésre és kikapcsolódásra készteti a vendéget. Kérdezd meg tőle, milyen problémával érkezett, és hogyan segíthetsz neki a masszázzsal?

  • Felajánlhatod vendégednek, hogy válasszon zenét, esetleg megtudakolhatod, milyen illóolajat részesít előnyben, akár a diffúzorban párologtatva, akár a testén alkalmazva. Egyesek a gyógynövény-keveréket kedvelik, míg mások leginkább a levendulát vagy a jázmin magával ragadó illatát részesítik előnyben. Gondolj arra, hogy a választás lehetősége nagy pluszt jelent, amit a vendég biztosan értékelni fog, ugyanakkor mindig rendelkezésére áll a masszőr, aki segíti őt a döntésben. Néhányan tanácstalanok lehetnek, mert valószínűleg nem ismerik az olajokat és azok hatásait, emiatt javaslom, végezz el egy aromaterápiás alaptanfolyamot, hogy ne okozz kárt jóhiszeműen sem magadnak, sem pedig a vendégnek.

  • A hidegebb időjárás beköszöntével kellemes, ha gyertyát gyújtasz a szalonban. A tompa fény segít a békés légkör megteremtésében. Különleges kiegészítő lehet még a masszázságy LED-es megvilágítása is, különösen most a téli szezonban, míg nyáron például egy kis, csobogó szökőkutat tudnék ajánlani.

  • Az ideális szobahőmérséklet 23°C körül, valamint a nyugodt környezet elengedhetetlen.

  • Télen a vendégek bizonyára értékelni fogják a masszázsolaj melegítőt is, amely a vendég számára kellemes hőmérsékleten tartja az olajat. A nők például kedvelik a meleg lávaköveket a lehűlt tenyerükben. Ez csak egy kis apróság, de abban az esetben, ha a vendég didereg az ágyon, és nem melegszik át a masszázs során sem, akkor minden meleg tárgy bónusz a kényelme szempontjából. Szívesen használok a vendég alá terítve elektromos melegítő takarót is, amire lepedőt és egy nem szőtt textíliát húzok. Így lesz minden teljesen higiénikus a vendégeim számára.

  • Télen a masszázs után kínálhatod teával a vendéget - például citronellából vagy citromfűből készültet. Nyáron a citromos vagy hideg citromfüves vizet, esetleg a szénsavmentes ásványvizet ajánlom.
    Azonban ne feledd, fontos, hogy a vendég ne egyen vagy igyon a masszázs előtt. Legfeljebb csak egy keveset felfrissülésképp. A gyomrában lévő víz nyomhatja és gátolhatja őt az ellazulásban.

Egyszer egy tanfolyamon hallottam, hogy egy jó masszázs után a vendég a mosdóba szalad, míg egy rossz után szédül. A teli hólyag arról tanúskodik, hogy a megfelelő fascialazításnak köszönhetően elkezdtek áramolni a testben lévő folyadékok, megkezdődött a test tisztulása, megmozdultak az egyes szervek. Előfordul, hogy intenzívebben hallom a vendég bélmozgását és a gyomor különböző korgásait. Ez rendben van - ez nem az éhség jele.

Amennyiben a vendéged megszédülne, ez nem feltétlenül a rossz masszázs jele, így ne vedd magadra, ha ez előfordul. Olykor a vendégnek valóban sok mindennel kell megbirkóznia, és amikor a masszázs során végigjárom az egész testét, erre intem őt: "Óvatosan, hiszen mindent alaposan átmozgattam a testedben, így ha szédülsz, az csak egy természetes reakció a testedben zajló folyamatokra. Maradj ülve, és várd meg, amíg minden rendben lesz, mielőtt elindulsz." Megkínálhatod vendégedet egy pohár vízzel, és válthatsz vele még pár szót, mielőtt távozik.

Egy alkalommal a vendégem fázott a masszázságyon, így hát deréktól lefelé takaróba tekertem őt, amire ezt mondta nekem: „Úgy bebugyoláltál, mint egy kisbabát...”. Hát igen, ez a szokás nálam. Gondoskodom a vendégeimről, mert hiszem, hogy kortól és nemtől függetlenül mindenki szívesen fogadja ezt a bánásmódot.

Mindannyian voltunk gyerekek és jól emlékszünk rá, hogyan gondoskodott rólunk az édesanyánk vagy nagymamánk, amikor betegek voltunk. És ugyan miért várnánk a betegségre, amikor akár most azonnal hagyhatjuk magunkat kényeztetni?

Eva_Kupilikova_Blog_Profil_250

Szerző:
Eva Kupilíková, masszőr testben és lélekben, testért és lélekért.
evamasaze.cz