Interjú Becskeházi Leventével, a 2019-es masszázs világbajnokság 4. helyezettjével

Igazán nagy öröm számunkra, hogy egy magyar masszőr öregbítette hazánk hírnevét Koppenhágában. Az elismerésre méltó 4. helyezést elérő Leventével beszélgettünk.

Szeretnénk kérni egy rövid bemutatkozást. Ki vagy, mióta foglalkozol masszázzsal?

Becskeházi Levente vagyok Budapesten élek. Gyógymasszőrként kezdtem a masszőri pályámat 13 éve, és főleg mozgásszervi problémákkal találkoztam.

Mindig is fontosnak tartottam a folyamatos tanulást. Különösen érdekelt a kínai medicína, s ennek köszönhetően találtam meg Dr. Papp János hagyományos kínai orvos rendelőjét és iskoláját, a Medical Healing POint Egészség Központot. Tuina kínai orvosi gyógymasszázst kezdtem tanulni, melynek az alap és a haladó tanfolyamát is elvégeztem.

Hol hallottál a VB-ről, és miért jelentkeztél?

Egy ismerős kolléganőm volt tavasszal Olaszországban a masszázs EB-n, tőle hallottam a Koppenhágában megrendezésre kerülő VB-ről.

Először voltál, vagy részt vettél már régebben is ezen az eseményen?

Igen, először vettem részt a világbajnokságon.

Milyen kategóriában indultál, és hány résztvevő volt a kategórián belül?

Ázsiai masszázs kategóriában, Tuina masszázzsal indultam. Ebben a kategóriában 20 ágyon 60 versenyző dolgozott.

Hogyan készültél fel a versenyre?

A felkészülés során összeállítottunk egy egyórás teljes test masszázst, kizárólag Tuina masszázsra jellemző, szigorúan ősi Tuina fogásokkal és akupunktúrás pontok stimulálásával.

Milyen volt a verseny hangulata, lebonyolítása?

Verseny hangulata hihetetlen békés volt, telve pozitív energiákkal. A színes nemzetközi mezőnyben 42 országból érkeztek a versenyzők. A szervezés is kiváló volt.

Találkoztál-e valakivel, aki felkeltette a figyelmed, aki esetleg a példaképed lett?

Mindenki érdekes/különleges volt. Teljesen ismeretlenül azt érezted, hogy ezer éve ismeritek egymást, pedig csak az előbb találkoztatok a büfénél.

Mennyire volt erős a mezőny, akik megelőztek, miben nyújtottak többet, mit tanultál tőlük?

A Tuina masszázs nem egy látványos Thai masszázs, amit művészi szintre fejlesztettek a Thai masszázs iskolák. Talán szebb volt a mozgásuk, látványosabban dolgoztak. Ami bizonyossá vált, hogy van köztük helyem a tudásom alapján. Ami közös volt bennünk, az az alázat a páciens irányába. Itt minden róluk szólt, csak ők a fontosak a masszázs alatt, hiszen a masszázs gyógyító tevékenység.

Milyen díjban részesültél 4. helyezettként, és mit kaptak a dobogósok?

Negyedikként nem részesültem külön díjban. A dobogósok érmeket, pénzt és Habys ajándékokat kaptak.

Milyen elismertsége van manapság egy masszőrnek?

Szerintem Magyarország még nem ismerte fel a masszázsban rejlő lehetőségeket, ezért nincs presztízsértéke. Ráadásul csak a társadalom egy bizonyos rétege engedheti meg magának. Ám a jó masszőrt megbecsülik Magyarországon. Egy új ügyfelem mondta a múltkor a harmadik masszázsa után, hogy rendbe jött a nyaka, melynek fájdalmával megkeresett. Én megköszöntem, hogy segíthettem, majd megkérdeztem, tudok-e még valamiben segíteni.

A válasza így hangzott: “Most,hogy megtaláltalak tán csak nem képzeled, hogy elengedlek?!”

Elérhető-e már mindaz Magyarországon, amire szüksége lehet (eszközök, szakmai tanfolyamok)? 

Igen, azt hiszem, minden elérhető hazánkban is.

Hogyan tovább? Mik a jövőbeni terveid?

Természetesen továbbra is szeretnék segíteni a hozzám fordulóknak, valamint a továbbiakban is tanulni/fejlődni szeretnék. Ma például egy 2002-ben sztrókot kapott kollégámnak sikerült a kezébe az életet visszahozni. Azt hiszem, azok az örömtől csillogó szemek mindennél többet érnek, hiszen 17 éve nem érezte a kezében az életet, a bizsergést.

Hol van a szalonod, milyen jellegű masszázst vállalsz?

A szalonom címe 1212 Budapest, Kikötő utca 22.

Következő masszázsokat vállalom: SI terápia, japán gerinckezelés, Tuina, kínai gyógymasszázs és egyetemes gyógymasszázs. Ezeket alkalmazom a kezelt páciens gyógyulása érdekében



Kedves Levente, nagyon szépen köszönjük a beszélgetést. Fogadj el tőlünk szeretettel 2db 10.000 Ft-os ajándékutalványt, amivel a kiemelkedő teljesítményedet szeretnénk díjazni és támogatni, hogy a lehető legkiválóbb eszközökkel dolgozhass. Biztosak vagyunk abban, hogy a jövőben ismét hallunk még Rólad és a sikereidről! Gratulálunk! :) 

Fabulo

Szerző:
Kovács Anikó

Fabulo.hu