A megfelelő masszázságy kiválasztása: Miért nem számít a masszőr képzettségi szintje - kezdő vagy profi?

Minden masszázsterapeutának, legyen szó kezdő vagy tapasztalt, profi masszőrről, színvonalas, megbízható és tartós masszázságyra van szüksége. A kezdő masszőrök sokszor úgy gondolják, hogy a kezelőasztal kiválasztásának a masszőr képzettségi szintjétől, tapasztalatától kell függenie, de ez nem teljesen így van. Az alábbiakban kifejtjük, hogy a masszázsterapeutáknak miért nem a saját szakmai szintjük alapján kellene kiválasztaniuk a megfelelő masszázságyat.

A masszázs nem rekreációs sport

A sporttal ellentétben, ahol a kezdők gyakran kevésbé igényes felszereléssel kezdik meg pályafutásukat, a megfelelő masszázsasztal kiválasztásakor nem lehet csak a masszőr szakmai fejlődését, képzettségi szintjét alapul venni. A masszázságy nem a kipróbálásról és az alkalmazkodásról szól, mint például a síelés esetében, hanem arról, hogy az ügyfélnek a lehető legjobb élményt nyújtsa. Igazából nem arról van szó, hogy kezdő vagy profi masszőrök vagyunk, és ez alapján választunk felszerelést, kellékeket. Hanem arról, hogy a megfelelő masszázságy kiválasztásánál számos fontos tényezőt kell figyelembe vennünk, beleértve az ügyfelek igényeit is. És mik ezek a fontos szempontok? Nézzük meg együtt:

Stabilitás és terhelhetőség

Akár kezdő, akár tapasztalt masszőrök vagyunk a stabil, masszív és terhelhető masszázságy kiválasztása kulcsfontosságú tényező. Hiszen az ügyfélnek kényelmesen kell feküdnie rajta, és biztonságban kell éreznie magát a teljes kezelés során. Ezért mindig vegyük figyelembe a kezelőasztal terhelhetőségét, hogy az valóban megfeleljen a különböző típusú vendégek igényeinek. Egyáltalán nem biztos, hogy a "kezdőknek" tervezett olcsóbb masszázságyak biztosítják a szükséges stabilitást, aminek hiánya viszont az ügyfelet nyugtalanná teheti.

Párnázottság és kényelem

Nagyon lényeges szempont, hogy az ügyfélnek kényelmesen kell feküdnie a kezelés során, amihez elegendően vastag párnázottsággal és megfelelő arckivágással vagy fejpárnával ellátott masszázságyra van szükség. A masszázságy párnázatának elég puhának kell lennie ahhoz, hogy egyrészt megtámassza az ügyfelet, ugyanakkor elég szilárdnak ahhoz is, hogy a masszázs során biztosítsa a test szükséges alátámasztását. Ezek olyan elengedhetetlen elemek, amelyeknek alapvetőnek és magától értetődőnek kellene lenniük, de nem csak a "profik" számára.

Anyagok és tisztítás

A tisztaság fenntartása érdekében nagyon lényeges, hogy minőségi anyagokból készült masszázságyat válasszunk. Az olcsóbb asztalok olyan anyagokat tartalmazhatnak, olyan anyagokból készülhetnek, amelyeket nehezebb tisztán tartani, és ez nagyban befolyásolja majd a masszázs egészének élményét. Emellett, ha egy olcsó, alacsony minőségű kárpitozással és szivaccsal ellátott kezelőágyat vásárolunk meg, a kárpit gyorsan elhasználódik majd, a szivacs pedig könnyen behorpadhat, és elveszíti eredeti formáját. Mi is történik ilyenkor valójában? Azonnal csökken a kényelemérzet, az ügyfél elégedetlen lesz, és mindez hosszú távon negatívan befolyásolja a masszázsterapeuta hírnevét.

Befektetés a jövőbe: mi a siker kulcsa a saját masszázspraxisunkban?

A masszázsiparban dolgozó kezdő masszőrök gyakran aggódnak azon, hogy a minőségi felszerelés túlságosan nagy beruházást jelent számukra. Vajon miért van ez? Talán bizonytalanok a szakmai jövőjüket illetően, vagy egyszerűen nincs anyagi forrásuk egy minőségi masszázságyra? Ezek az aggodalmak hosszútávon nem kifizetődőek. És hogy miért nem érdemes ezen aggódnunk? Olvassatok tovább, és megtudjátok.

A minőségi masszázsasztalba való befektetés nem csak az ügyfelek kényelmét és elégedettségét szolgálja: ez egy olyan jelentős beruházás, amely a masszázsterapeuta saját szakmai jövőjét is befolyásolja. Ha az ügyfelek nem elégedettek a kezelés során nyújtott kényelemmel és biztonsággal, más masszőrt választanak majd. Ez pedig csalódáshoz, gyors anyagi nehézséghez és a szakmai lelkesedés elvesztéséhez vezethet. Végül a masszázsterapeuta akár teljesen felhagyhat a masszázskezelések folytatásával. Ezért hangsúlyozzuk, hogy a megfelelő masszázsasztal kiválasztásánál az ügyfél igényeire kell összpontosítani, nem pedig a masszőr szakmai szintjére. A stabil, kényelmes és állítható magasságú, minőségi párnázással és anyagokkal ellátott kezelőasztal egyértelműen pozitívvá teszi az ügyfélélményt.

FABULO webáruházunk azért működik, hogy megkönnyítse a masszázsterapeuták munkáját és választását

Kizárólag stabil, megfelelő teherbírású masszázságy modelleket kínálunk a szakma képviselőinek, hogy nekik már ne kelljen ezekkel a tényezőkkel foglalkozniuk a megfelelő modell kiválasztásakor.

A modellek közti különbség csupán a kényelem szintjében és a dizájnban lelhető fel: minél drágább a masszázsasztal, annál kényelmesebb és igényesebb lesz. A magasság beállításának módja - akár kézi, akár elektromos - szintén befolyásolják a masszázságy árát.

A kínálatunkban található masszázságyakat a hatékony működés, a magas minőség és az ízléses stílus jellemzi: a mi masszázságyainkkal a lehető legjobb élményt nyújtjátok majd ügyfeleiteknek, miközben a szakmai képzettségeteket, szinteteket is hangsúlyozhatjátok.

A megfelelő és minőségi masszázságyba való befektetés a masszázspraxisotok hosszú távú sikerének és biztos jövőjének záloga!

Mátis Iván

Szerző:
Mátis Iván, masszőr és manuálterapeuta, a Fabulo webáruház ügyvezetője
www.fabulo.hu