Akupresszúrás masszázs tüskés labdával - termékteszt

Egy egyszerű és sokoldalúan hasznosítható eszközt mutatok most be. Extra képességeit a felületén kialakított tüskéknek köszönheti, hiszen nyomáskor pontszerűen hat az alkalmazott területre. Az átlagos, sima felületű labdához képest kevésbé pattog vagy gurulékony - emiatt könnyebb a test felületein használni.

A Bodhi Spiky Ball négy darabos szett különböző méretű és színű labdákat tartalmaz, amit egy áttetsző, hálós csomagolásban vásárolhatunk meg – így nemcsak a tárolás, hanem a szállítás is praktikusan megoldható. A labdák anyaga kellemes tapintású műanyag, a tüskék segítenek kézben tartani az eszközt.

Amikor előveszem a színes játékokat, pácienseim szeme felcsillan korosztálytól függetlenül. Nemcsak célterületen, önálló terápiaként alkalmazom, hanem egy-egy kezelés kiegészítőjeként is - ekkor játékos feladatokat csinálunk, amivel oldani tudom a monoton feladatokat.

Funkcióit tekintve alap, hogy dobálható és masszíroz, de vegyük sorra a felhasználási területeket:

  • A test számos pontja masszírozható vele, pl. a tenyér, talp, hát, fejbőr, stb. A masszázs hatására ellazulnak az izmok, felpezsdül a keringés.
  • A tenyér és talp masszírozásakor a végtagok reflexzónáin vagy mikrorendszerein keresztül hatással van az egész szervezetre.
  • A kézügyesség, a reflexek és a koncentráció fejlesztésére is kiválóan alkalmas. Attól függően, hogy görgetjük vagy dobáljuk a labdát.
  • Gyógytorna eszközeként a fogás, szorítás erősíthető vele, valamint a csukló mozgatásával együttesen komplex fejlesztést biztosít. A tüskés felülettel a keringést is fokozzuk.
  • Játékra inspirál, ezért a kedélyállapot is javítható általa.

 

Összességében fiatalok és idősek, egészségesek és betegek egyaránt használhatják a labdákat.

Mindannapi torna - Avatar

Szerző:
Vörös Vera, gyógytornász és mozgásterapeuta
mindennapitorna.hu