Beépíthető jógatégla eladó - termékteszt

A jógatégla egy olyan alap kiegészítő, amivel a gyakorlók könnyíthetik, segíthetik a gyakorlatok pontosabb kivitelezését. Kezdő szinten hozzájárul az egyensúly megtalálásához, haladóknál pedig a professzionális kivitelezéshez. Tehát folyamatosan segítségünkre van a különböző ászanák (testtartások) tökéletesítésében.

Kezdőként még nincs bennünk az a belső kép, amivel egy haladó vagy profi jógázó már rendelkezik. Ilyenkor jól jön a plusz segítség, egy alátámasztás vagy kiemelés a megfelelő ponton - alapvetően akkor használunk kiegészítő eszközöket, ha még testünk határai nem engedik, hogy egy-egy gyakorlatot megfelelően kivitelezzünk. Az előbb említett pontokat szakember, egy jógaoktató fogja számunkra meghatározni.

És akkor most jön a lényeg. Amikor elhelyezkedünk a különböző ászanákba, fontos, hogy figyelmünket ne a fájdalom, a kényelmetlenség érzése vonja el. A jógatéglával meg tudjuk támasztani egyes testrészeinket, ezáltal olyan feszüléseket zárunk ki, amelyek fájdalmat és sérülést okoznának - figyelmünk és erőfeszítésünk ideális tud lenni.

A jógatéglák különféle anyagokból készülnek, én most egy habosított - ezért légiesen könnyű - változatot teszteltem. Ennek a vidám hangulatú típusnak az előnye a könnyű hordozhatóságon túl a jó tapadás és az élénk színek változatossága - ami nőknél további szempont lehet még :). Finom textúrája miatt tapintása kellemes.

Javaslom, építsd be a jógatéglát a mindennapi gyakorlásodba, és hamar sikerélményed lesz!

Mindannapi torna - Avatar

Szerző:
Vörös Vera, gyógytornász és mozgásterapeuta
mindennapitorna.hu