EcoPro jógaszőnyeg - termékteszt

Életemben a mozgás hivatást és missziót jelent, de túlzás nélkül állíthatom, hogy magát az életet is. Reggel, felkelés után az első dolgom, hogy rálépek a jógaszőnyegre és megcsinálom a szokásos rutinom. Ezután napközben még további két-három alkalommal ki- és feltekerem a jógaszőnyeget - intenzíven használom.

Az online tornáimon túl gyakorta tartok jóga- és tornaórákat is az érdeklődőknek különböző helyszíneken. Ezek az edzésformák eltérő adottságú termekben zajlanak, ezért szükségem volt egy strapabíró és jól alkalmazkodó jógaszőnyegre, amiben megbízhatok.

Néhány hónapja hozzájutottam a Fabulo.hu jóvoltából egy Bodhi által gyártott EcoPro kaucsuk jógaszőnyeghez. Az általam korábban vásároltak is mind Bodhi termékek voltak, már ismertem és elégedetten használtam ezt a márkát.

Kicsomagolás után azonnal használatba is vettem. Bedugtam kedvenc szőnyegtartómba, és innentől ezt vittem magammal mindenhová tornázni, jógázni. Örültem, hogy lila-mániásként a lila tartóhoz találtam színben passzoló szőnyeget - és így teljes volt a családi összhang :).

Ennél a terméknél a külcsín és a belső egymáshoz való viszonya a megszokotthoz képest fordítva van. Látszólag egy fapados szőnyeggel van dolgom, amit egyszerű, letisztult forma jellemez. Sehol egy minta, a termék vastagsága elsőre kevésnek tűnik, az illata pedig kezdetben sajátságos. Az egyszerűsége miatt viszont jól illeszkedik bármilyen ruházathoz, nem a szőnyeg stílusához kell öltöznöm. Az anyag minősége és érintése kellemes, mentes minden idegen érzéstől még akkor is, ha a kaucsuk nem a kedvenc illatom - ez egyébként néhány hét alatt elillan (nem úgy, mint a kínai műanyag társaié), és átveszi a környezet illatát.

Az EcoPro jóga matrac a szintén természetes jutánál jóval könnyebb, nem nyúlik és a tapadása is sokkal jobb, stabilabb. Egy műanyaghoz képest ezt a típust nyugodt lelkiismerettel használom, mert az érzet teljesen természetes. Ezen túl a felület könnyen kezelhető, és a tisztítása is egyszerű.

Hogy milyen a mindennapokban használni? Hát ez a lényeg, fantasztikus(!) - Más volt, mint amit idáig kipróbáltam. Minden gyakorlat biztonsággal kivitelezhető, mintha kapaszkodna belém - egyszer sem csúsztam meg, még akkor sem, amikor a maximális kivitelezésre törekedtem. Valóban kiérdemelt az EcoPro elnevezés. Örülök, hogy megtaláltam a számomra tökéletes jógaszőnyeget.

Mindannapi torna - Avatar

Szerző:
Vörös Vera, gyógytornász és mozgásterapeuta
mindennapitorna.hu