Termékteszt: Tedd magad töltőre akupresszúrás matraccal!

Első pillantásra kissé megijesztett annak tudata, hogy egy tüskés fekhelyen töltsem el a relaxálásra szánt időt. Hozzáállásom gyorsan változott, kellemesen csalódtam a Bodhi által gyártott eszközben - a hatása szinte azonnali, kellemesen bizsergő felüdülés volt.

A hagyományos kínai gyógyászatban az akupresszúra mindig kiemelt helyen szerepelt. Ősidők óta többféle módszert és technikát alkalmaznak eredményesen úgy, hogy az a kívülálló számára kínzásnak vagy önsanyargatásnak tűnhet. A gyógyító tűk, tüskék, stb. finoman megmunkált egyszerű eszközök, aminek a gyártása során törekednek minimalizálni a szervezetünket ért “sokkot“, miközben a hatás változatlan marad. Ennél a matracnál a sűrű fogazás, a csoportba rendezés és kellő mozgástér a szivacsos betét felett garantálja a kíméletes érintkezést a felülettel számunkra.

Bár a fekvés a matracon passzívnak tűnhet (hatására fokozódik a keringésünk), mégis alaposan megdolgozza testünk reflexpontjait, energiamezőit és még az izmainkat is regenerálja egy kiadós torna vagy edzés után.
Az első fekhelyen töltött percek a ráhangolódásról szólnak. Fokozatosan kialakul a befelé, önmagunkra való figyelés - kizárjuk a külvilágot automatikusan.
A pótcselekvések megszűnnek; nincs forgolódás, nincs olvasás vagy mozgóképnézés, stb. Csak magamra figyelek(!), hiszen a tüskék azért icipicit szúrnak - emiatt a matrac kivételes lehetőséget nyújt az “énidőm“ eltöltésére.

És, hogy mit nyújt konkrétan számunkra?
A sok száz tüske folyamatosan stimulálja az energiapályákat, akupresszúrás pontokat, ereket, idegeket. Az állandó ingertől szapora lesz a keringésünk - a kapilláris erek aktivitása is fokozódik, javul a szervek funkciója, ellazulnak az izmok, csökken az esetleges izomfájdalom, revitalizálódik testünk.
Végeredményként extra haszonnal pihenhetünk!

A termék praktikus kistáskában hordozható és tárolható. A vékony szivacsbélés lágyítja a fekvést, melyről a borítás lehúzható és akár mosható is.

Mindannapi torna - Avatar

Szerző:
Vörös Vera, gyógytornász és mozgásterapeuta
mindennapitorna.hu