Termékteszt: Hogyan használjuk a BLACKROLL® DuoBall Mini masszázslabdát?

A Blackroll DuoBall Mini egy masszírozásra alkalmas eszköz. Mérete kompakt, könnyen hordozható, így utazáskor is magaddal viheted, ráadásul 100%-ban újrahasznosított anyagból készült.

De miért is érdemes egy ilyen eszközt használni akár a mindennapok során is, akár a henger mellé?

A trigger pontok, az izomszövetben vagy fasciában kialakuló fájdalmas csomók, amelyek akut- és krónikus túlterhelésre, tartós ülőmunka végzésnél, mozgásszegény életmód következtében, vagy éppen az aktív sportolás következtében jelentkezhetnek. Ezek a pontok helyi fájdalmat, vagy más esetben kisugárzó panaszt produkálhatnak. Hengerrel ezeket a területeket legtöbbször nem tudjuk elérni így ilyenkor a Duoball Mini lehet a segítségünkre, amely főként a vádliban, a gerinc mentén, a lapockák között, vagy éppen a vállban kialakult trigger pontokat segít kilazítani. Hátnál előnye, hogy egyszerre tudjuk a két oldalt masszírozni, így kevesebb időt vesz el, mint a labdák esetében.

Ha bírjuk a fájdalmat, használhatjuk a talajon, a nagyobb nyomás érdekében, ha viszont kezdők vagyunk, akkor először falnál érdemes vele kezdeni.

A Duoball Mini fogásra nagyon könnyű, de ha elkezdjük használni, akkor erőteljesebb masszírozást is végezhetünk vele, nem kell félnünk, hogy összenyomjuk. Ráadásul tartós és könnyen tisztítható anyagból készült.

A lenti videóban néhány gyakorlatot is bemutatok, amelyek segítségedre lehetnek a gyakorlatok helyes kivitelezésében.

Blackroll mini masszírozólabda gyakorlatok

Szoke_Krisztina_Blog-Profilkep

Szerző:
Szőke Krisztina, edző, pre- és rehabilitációs tréner és a Body Optimization Training alapítója
Body Optimization Training