Termékteszt: Hogyan használjuk a TriggerPoint MB2 Roller masszázs labdát?

A TriggerPoint MB2 Roller masszázs labda egy állítható távolságú önmasszírozásra alkalmas eszköz. Mérete kompakt, könnyen hordozható, így utazáskor is magaddal viheted.

De miért is érdemes egy dupla masszázs labdát használni akár a mindennapok során is?

A testünkben gyakran kialakulhatnak különböző okokból kifolyólag, például akut, vagy krónikus túlterhelés (kisgyermek emelgetése, nehezebb edzésnap, hosszabb ülőmunka), sportsérülések, ízületi gyulladás vagy akár stressz hatására az izomzatunkban vagy fasciában jellegzetes trigger pontok, fájdalmas csomók. Ezek a csomók, vagy csak nyomásra, egyéb esetben nyugalomban és mozgás során is kellemetlenségeket okozhatnak, esetleg kisugározhatnak más testrészünkbe.

Jellegzetessége a nyomásra kialakuló fájdalom, izomerő csökkenés és mozgástartomány beszűkülése. Az SMR hengerek nem minden esetben érik el ezeket a területeket és nem tudnak minden esetben megfelelő nyomást gyakorolni, itt jönnek képbe a masszázslabdák, duoballok, trigger labdák, amelyek kifejezetten ezek kezelésére és masszírozására alakítottak ki. Találunk belőlük nagyobbakat, kisebbeket is, attól függően, hogy melyik testrészünket szeretnénk leginkább kezelni.

A TriggerPoint MB2-es masszázslabda egy 6,6 cm-es átmérőjű, tehát a kisebb masszázslabdákhoz tartozik, viszont teljesen kihúzott állapotában 24 cm. Elsősorban az Achilles, vádli, a felsőháti szakasz, alkar, váll és nyak masszírozására alkalmas. Legszűkebb és teljesen kinyitott állapotában a hát eltérő izmait lazíthatjuk el vele.

Ha bírjuk a fájdalmat, használhatjuk a talajon, így nagyobb nyomást gyakorolhatunk egy pontra, ha viszont kezdők vagyunk, kezdésként inkább falnál érdemes vele próbálkozni.

A lenti videóban néhány gyakorlatot is bemutatok, amelyek segítségedre lehetnek a gyakorlatok helyes kivitelezésében.

Masszázs labda gyakorlatok 

Szoke_Krisztina_Blog-Profilkep

Szerző:
Szőke Krisztina, edző, pre- és rehabilitációs tréner és a Body Optimization Training alapítója
Body Optimization Training