RUMBLEROLLER® Compact X-Firm SMR masszázs henger 30 x 12,5 cm

 
Akció Nagyító
 • 1 / 5
 

A RumbleRoller Compact X-Firm (kicsi, extra kemény) masszázs henger felülete speciálisan tervezett fogaskerékszerűen elhelyezkedő „dudorokat” tartalmaz, mint a masszőr hüvelykujja. Masszírozás közben a henger folyamatosan gyúrja az izomzatot, a kötőszövetet több irányban gyengéden nyújtja, megszüntetve ezzel a fájdalmas pontokat.

Elérhetőség Raktáron (24ó kiszállítás) (2 db)
Várható kézbesítés
2021.10.19
Eredeti ár 27 300 Ft
Megtakarítás 4 310 Ft (–16 %)
Ár 18 102 Ft ÁFA nélkül
22 990 Ft    
Termékkód RRCX127
Márka RumbleRoller
Kategória SMR hengerek
Garancia 2 év
 

A RumbleRoller masszázs henger dudorai használat közben folyamatosan masszírozzák a testet, finoman gyúrják a szöveteket (izmok és kötőszövetek) minden irányban. Ez a tevékenység megszünteti a fájdalmas pontokat, segít a rugalmasság megőrzésében, gyors enyhülést nyújt a különféle izomfájdalmakra. 

masazny-valec-rumble-roller-hrbolcekyA RumbleRoller masszázs henger „dudorai” keményebbek, mint az izomszövet, de lágyabbak, mint a csontok, így jól átgördülnek, ha gerinchez vagy más csontos kiálló részekhez érnek. A „dudorok” egymáshoz közel (< 5 cm távolságra) helyezkednek el, így a különféle gyakorlatok során egyidejűleg fejtik ki hatásukat a testfelületen.  A gyakorlatok végzése közben a felhasználó önállóan szabályozhatja a nyomás erősségét. A test enyhe elmozdításával csökkenthető a felületi érintkezés a RumbleRollerrel, ezáltal fokozódik a nyomás és mélyebbre hatolva fejti ki hatását.

A klasszikus szivacs henger nyújtja a kötőszövetet

A fizioterapeuták, edzők és sportolók rendszeresen alkalmazzák a masszázs hengereket az izomfájdalmak és letapadások oldására (fájdalmas „csomók”, trigger- vagy tenderpontok). A klasszikus masszázs hengerek sima felülete a kötőszövetet több irányban gyengéden nyújtja. Hatására javul a vérkeringés és a szövetek rugalmassága, azonban gyakran csak a felszínen fejtik ki hatásukat hosszú ideig történő alkalmazás esetén is. A RumbleRoller formatervezésének köszönhetően a terápiát hatékonyabbá és mélyrehatóbbá teszi.

masazny-valec-rumble-roller-cvicenie

A RumbleRoller hengerrel végzett masszázs jóval intenzívebb a test pozíciójának megváltoztatásával előre és hátrafelé gördülve, és oldalról oldalra billenve. Ez a technika csaknem duplájára növeli a szivacs henger hatékonyságát. Különösen hatékony a vádli vagy a hengerrel nehezen elérhető területek, mint például a széles hátizom felső része egészen a nyakig.

Melyik Rumble Roller a legmegfelelőbb Önnek?

A RumbleRoller kétféle méretben kapható, mindkettő kétféle különböző keménységgel. Az alábbi információk segítenek kiválasztani az Ön igényeinek megfelelő változatot.

masazny-valec-rumble-roller-porovnanie

A nagy vagy a kompakt méretű hengert válassza?

Ha a RumbleRoller masszázs hengert egy helyen szeretné használni (pl. otthon) és rendelkezik elegendő tároló hellyel, mindenképpen a nagyméretű henger megvásárlását javasoljuk. Hossza elegendő a legszélesebb testfelületek egyidejű átmasszírozására is, lehetővé teszi mindkét láb egyidejű masszírozását (négyfejű combizom, combhajlító izom, vádli) és több izomcsoportot masszírozhat meg a henger áthelyezése nélkül. 

A kisméretű, kompakt RumbleRoller használatakor a masszázst testrészenként kell elvégezni, ezért több időt igényel az alkalmazása. A kompakt RumbleRoller masszázs henger legfőbb előnye a mobilitásában rejlik. 30 cm-es hosszúságának köszönhetően könnyedén elfér a sport táskában, bőröndben, előnyös futóknak, sportolóknak, akik magukkal vihetik a versenyekre, edzésekre is. A kompakt RumbleRoller kisebb átmérője hatékonyabban alkalmazható kisebb testfelületeken, mint pl. nyak. A kisméretű, kompakt RumbleRoller olcsóbb, nem igényel nagy anyagi befektetést.  

Az alap vagy extra keménységű modellt válassza?

Ha még nem használt masszázs hengert vagy klasszikus szivacshengert használt, a megfelelő választás az alapkeménységű változat lehet (kék színű). Az extra keménységű modell (fekete színű) a gyakorlottabb, kötöttebb izomzattal rendelkező felhasználóknak javasolt.  

A RumbleRoller csúcsminőségű alapanyagból készül

A RumbleRoller masszázs henger kifejlesztését sokéves kutatómunka előzte meg a masszázs hengerek használatát és a különféle modern polimerek vizsgálatát tekintve. A fejlesztés eredménye egy, a hagyományosan használt anyagoknál többszörösen tartósabb, kevésbé deformálódó alapanyag lett, kellemes érintésű, megőrzi formáját és sokkal strapabíróbb, mint a hagyományos szivacshengerek. Vízálló, szennyeződéstaszító antimikrobiális felülettel, amely megakadályozza a baktériumok és penész elszaporodását a henger felületén. A RumbleRoller tisztítása rendkívül egyszerű, szükség szerint mossa le szappanos vízzel vagy hagyományos háztartási tisztítószerrel. 

Információk a RumbleRoller masszázs henger biztonságosságáról

A RumbleRoller masszázs henger mindkét fajtáját (az alapsűrűségű és az extra – keményebb) a hatályos jogszabályoknak megfelelően független laboratóriumokban tesztelve szigorú minőségi vizsgálatoknak vetették alá az ólom és ftalát tartalmat vizsgálva. Mindkét anyag esetében bebizonyították, hogy jelenlétük kisebb, mint a megengedett mennyiség, amelyet a CPSIA engedélyez 12 évnél fiatalabb gyerekek által történő használat során is. A RumbleRollerek latexmentesek. Ezek az információk rendkívül jelentősek, hiszen a legtöbb műanyag és gumi termékben jelen vannak olyan káros anyagok, amelyek az egészségre veszélyt jelentenek.

További videók  a RumbleRoller masszázs henger használatához!

Gyakran ismételt kérdések

Miért hatékonyabb a „dudoros” henger, mint a sima felületű?

A masszázs henger „dudorai” a mélyebb izomrétegeket is elérik, célirányosan masszírozzák az izomszöveteket, hatékonyabban fejtik ki a nyomást a fájdalmas pontokra és mélyebb rétegekben érik el az izomszövetet a csigolyák mentén, a medence és lapockák környékén is.  

Hagyományos masszázs hengert használok. Miért váltsak a RumbleRollerre?  

A hagyományos szivacshengerek fő hátrányát az jelenti, hogy sima felületük nem hatékony minden testfelületen, pl. a csigolyák mentén. Ennek következményeként nagyobb nyomás gyakorol a csontokra, de nem elegendőt a szövetekre. A RumbleRoller masszázs hengerrel nagyobb hatás érhető el.  

Miért drágább a RumbleRoller, mint az egyéb hagyományos masszázs hengerek? 

A RumbleRoller masszázs henger csúcsminőségű alapanyagokból készült, ennek köszönhetően sokkal tartósabb és strapabíróbb. Nem törik el, nem kell folyamatosan cserélni, mint a hagyományos habhengereket, ezért hatékonyabb és időtálló befektetést jelent. 

Fájdalmas a RumbleRoller használata? 

A rugalmas „dudoroknak” köszönhetően a henger használata nem fájdalmas. Ha már előzőleg használt valamilyen hengert, a RumbleRollerre való átváltás nem jelenthet problémát. Ha még soha nem használt semmilyen masszázs hengert, első alkalommal enyhe fájdalmat érezhet, amely fokozatosan megszűnik. 

A gyorsabb vagy lassabb mozdulatok hatásosabbak? 

A lassabb mozdulatok szinte mindig hatásosabbak. A gyors mozdulatokkal elsősorban az idegrendszer stimulálható, serkenti a vérkeringést, de a fájdalmas izomcsomók feloldásában nem segít teljesen.  Gördüljön végig lassan a hengeren, és álljon meg minden egyes pontnál, ahol fájdalmat érez. Hagyja, hogy a henger nyomást fejtsen ki a testfelületre és a dudorok minél mélyebben fejthessék ki hatásukat. Az izmok fokozatosan ellazulnak és a fájdalom enyhül, majd eltűnik. 

A kisebb (kompakt) vagy nagyobb RumbleRollert válasszam? 

A nagyobb méretű RumbleRoller masszázs henger széles felülete több lehetőséget nyújt a forgó és hajlító mozdulatok, valamint a különféle gyakorlatok végrehajtására. Ha a RumbleRoller masszázs hengert egy helyen szeretné használni (pl. otthon) és rendelkezik elegendő tároló hellyel, mindenképpen a nagyméretű henger megvásárlását javasoljuk. Ha sokat utazik, vagy több helyen szeretné használni a hengert, válassza a kisebb méretű, kompakt RumbleRoller masszázs hengert.

Hasonló termékek

 • rumble roller gator masszazs henger Újdonság Kód: RRGAT
  RUMBLEROLLER® Gator SMR masszázs henger 55 x 12 cm
  Raktáron (24ó kiszállítás) (2 db) Márka: RumbleRoller
  A RumbleRoller® Gator masszázs henger egyedülálló felülettel rendelkezik, amelynek speciális tervezésű bordázata masszőr által nyújtott masszázsérzetet kelt. 

  25 990 Ft
 • rumble roller original masszazs henger 1 Akció Kód: RRX317
  RUMBLEROLLER® Original X-Firm SMR masszázs henger 77,5 x 15 cm
  Jelenleg nem elérhető Márka: RumbleRoller Garancia: 2 év
  A RumbleRoller Original X-Firm (nagy, extra kemény) masszázs henger felülete speciálisan tervezett fogaskerékszerűen elhelyezkedő „dudorokat” tartalmaz, mint...

  Eredetileg: 41 700 Ft
  Megtakarítás: 9 710 Ft (–23 %)

  31 990 Ft
 • rumble roller compact masszazs henger kek Akció Tipp Kód: RRC126
  RUMBLEROLLER® Compact SMR masszázs henger 30 x 12,5 cm
  Raktáron (24ó kiszállítás) (4 db) Márka: RumbleRoller Garancia: 2 év
  A RumbleRoller Compact (kicsi) masszázs henger felülete speciálisan tervezett fogaskerékszerűen elhelyezkedő „dudorokat” tartalmaz, mint a masszőr...

  Eredetileg: 26 300 Ft
  Megtakarítás: 4 310 Ft (–16 %)

  21 990 Ft
 • rumble roller original masszazs henger 1 Akció Kód: RR316
  RUMBLEROLLER® Original SMR masszázs henger 77,5 x 15 cm
  Raktáron (24ó kiszállítás) (3 db) Márka: RumbleRoller Garancia: 2 év
  A RumbleRoller Original (nagy) masszázs henger felülete speciálisan tervezett fogaskerékszerűen elhelyezkedő „dudorokat” tartalmaz, mint a masszőr...

  Eredetileg: 40 700 Ft
  Megtakarítás: 9 710 Ft (–24 %)

  30 990 Ft
Keménység kemény
Felület akupresszúrás
Hengerhossz 30-33 cm
Használat testsúly
Méret 30 x 12,5 cm
Súly 0,5 kg
Anyaga EVA hab

RumbleRoller® Compact X-Firm


Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé cikkeket. Kérjük, log in vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Értékelés hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:
 
Az oldal sütiket (cookie) használ. A böngészéssel elfogadja használatukat.